Avokádós-Mentás Csoki Mousse | Gluténmentes desszert

Az avokádós csokoládé mousse egy igazán különleges desszert, amely garantáltan meg fog lepni!
Nemcsak gluténmentes és tejmentes, de krémessége és gazdag csokoládés íze sem hagy kívánnivalót maga után. A doTERRA borsmenta esszenciális olaja pedig egy frissítő, üde csavart ad ennek a könnyed, de mégis luxus érzetű mousse-nak. Ez a recept ideális választás, ha szeretnéd lenyűgözni vendégeidet vagy egyszerűen csak magadat kényeztetnéd valami különlegessel.
Avokádós-Borsmentás csokoládé mousse recept
Hozzávalók:
- 2 tábla (kb. 170 g) tejmentes étcsokoládé
- 2 nagy, érett avokádó
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 2 teáskanál vaníliabab-paszta
- 1 vaníliarúd
- 6 evőkanál juharszirup
- ¼–½ csésze cukor (ízlés szerint)
- 1 (160 ml) konzerv kókuszkrém
- 6–12 csepp borsmenta esszenciális olaj
Töretlenül a dōTERRA egyik legnépszerűbb termékeként a borsmenta egy olyan olaj, amely mindig jó, ha...
Elkészítés:
- Törd el az egyik csokoládétáblát, és tegyél félre belőle egy darabot a reszeléshez.
- Helyezz egy hőálló tálat egy forró vízzel teli edény fölé, ügyelve arra, hogy a tál alja ne érjen a vízhez.
- Törd fel a maradék csokoládét és helyezd a tálba, majd folyamatos keverés mellett olvaszd fel.
- Ha a csokoládé megolvadt, tedd félre hűlni.
- Közben felezd meg az avokádókat, távolítsd el a magokat, és kanalazd ki a húsukat egy turmixgépbe vagy konyhai robotgépbe.
- Vágd fel a vaníliarudat hosszában, kapard ki a magokat, és add hozzá az avokádóhoz.
- Add hozzá a többi hozzávalót is, és néhány másodpercig turmixold, majd egy spatulával kapard le az oldaláról az összetevőket.
- Öntsd bele a lehűlt csokoládét, majd keverd simára és krémesre.
- Kanalazd a mousse-t a kívánt tálalóedényekbe, és tedd a hűtőbe legalább 30 percre.
- Tálaláskor reszeld rá a félretett csokoládét.
Tipp: Ha egy másfajta ízvilágot szeretnél kipróbálni, borsmenta olaj helyett levendula esszenciális olajat is használhatsz!
A jellegzetes aromájú, számtalan módon hasznosítható levendula napjaink egyik legnépszerűbb esszenciális olaja.
Édes valóság
Ez a mousse tökéletes példa arra, hogy a kreativitás és a minőségi alapanyagok csodákat tehetnek a konyhában. Az avokádó bársonyos textúrája és a borsmenta frissítő aromája igazán különlegessé teszi ezt a desszertet, amely nemcsak egészséges, hanem ínycsiklandó is.
Próbáld ki ezt a receptet, és fedezd fel, hogyan teheted különlegesebbé a desszertjeidet a doTERRA esszenciális olajok segítségével!
Olvass még többet

Romantikus reggeli: Vadnarancsolajos francia pirítós
GasztroKényeztesd szeretteidet egy igazán különleges reggelivel, amelyet Greg Prososki, a doTERRA központ séfje vadnarancsolajjal tett még varázslatosabbá.

doTERRA Madagaszkári vanília esszenciális olaj - Luxus a konyhában és az aromaterápiában
GasztroA vanília egyike a világ legkedveltebb aromáinak, amely hosszú és gazdag történelmi múlttal rendelkezik. Az ősi aztékok és maják már az i.e. 15. században használták a vaníliát, főként csokoládé ízesítésére. Eredetileg Mexikóból származik, ahol a Vanilla planifolia növényt termesztették. Az aztékok „tlilxochitl”-nek nevezték, ami „fekete virágot” jelent, utalva a vanília fekete színű babjaira.

Málnás–kókuszos pohárkrém doTERRA Lime olajjal
GasztroNéha a legegyszerűbb desszertek okozzák a legnagyobb örömet – főleg, ha tele vannak friss, nyárias ízekkel.
Még ezek is érdekelhetnek

doTERRA Borsmenta
dōTERRATöretlenül a dōTERRA egyik legnépszerűbb termékeként a borsmenta egy olyan olaj, amely mindig jó, ha...

doTERRA Levendula
dōTERRAA jellegzetes aromájú, számtalan módon hasznosítható levendula napjaink egyik legnépszerűbb esszenciális olaja.

doTERRA Olajos kincsesládika és Szegfűszeg (15 ml)
Tartsd Földünk becses ajándékait ebben az olajtárolásra kialakított kincsesládikában, amelyet egy üveg...

Made by Zen NOMAD fehér aroma diffúzor
A pörgős hétköznapokban is szükség van egy kis lelassulásra – és a Nomad vezeték nélküli aroma...
Hazai készlet
Termékeink elérhetőekGarantált minőség
Eredeti termékekGyors szállítás
Akár 2 munkanap alattSzakértelem
Kérdezze kollégánkat!